EXPLORACIONS NEUROFISIOLOGIQUES

Les diferents exploracions que realitzem, excepte les de son, tenen una duració d'entre 1/2 i 1 hora . El dia de la prova pot fer la seva activitat diària normal. Dutxis però no es posi cap tipus de crema, loció..., ni a la pell ni al cabell ja que poden produir interferències que dificultin la realització de la prova. Si és portardor de marcapàs o alguna pròtesi no hi ha cap contraindicació per realitzar les exploracions. En el cas de les dones no hi ha cap contraindicació en fer les proves estant embarassada o en període menstrual.

 

 

Electromiograma (EMG)

És una prova que s'utilitza per diagnosticar malalties o lesions nervioses i musculars.
S'utilitzen estímuls elèctrics de baixa intensitat per estimular els nervis i registrar les respostes. En ocasions també es realitzen puncions musculars amb agulles molt fines i de un sol ús. No té efectes secundaris. Només, ocasionalment, poden produir-se petits hematomes en les zones de punció.
L'EMG, a Neurodir , li farà un metge especialista en Neurofisiologia Clínica que és qui té capacitat i titulacié per fer-ho.

 


 

Potencials Evocats (PE)

 

S'utilitzen per diagnosticar malalties o lesions de les vies nervioses (sensitives,visuals o auditives) que van cap el cervell a través de la mèdul·la espinal, els nervis visuals o auditius.
S'utilitzen diferents tipus d'estímuls i se'n registre la resposta a través d'uns electrodes que es posen en el cap.
Els PE, a Neurodir , els hi farà un tècnic supervisat per un metge especialista en Neurofisiologia Clínica que és qui analitzarà i informarà la prova.